INTERNET I IDENTITAT. FORO DE DEBAT SOBRE LA INFLUÈNCIA QUE INTERNET, COM A MITJÀ DE COMUNICACIÓ, TÉ EN LA CREACIÓ D'IDENTITATS I EN ELS CONDICIONAMENTS EPISTEMOLÒGICS.

dimecres, de gener 11, 2006

INTERNET I IDENTITAT


Començo a publicar entrades sobre internet i identitat amb la idea d'ampliar les aportacions i poder veure si convergim vers alguna idea força que ens pugui ser útil.

En un dels darrers llibres d'Antonio Damasio -En busca de Espinoza-, s'aporta la idea que emocions i sentiments responen a un mapa neural que el cervell es fa del cos. Aquest mapa pot estar mediat o no per la ment, però ens parla d'una base biològica de la ment. Què passa amb els elements tecnològics que ens complementen tot portant-nos a ser un cyborg, a l'hora de la creació dels mapes neurals que desencadenen emocions i sentiments?

Potser haurem de repensar quins elements entren a formar part d'aquest mapa neural. O, potser hem de pensar que una certa distància vers la tècnica forma part d'un suposat allunyament emocional que aquesta comporta. No serà que aquest allunyament fa més difícil la identificació del propi jo en el món virtual?

Bé, seguirem. S'esperen comentaris.

1 Comentaris:

Anonymous Anònim said...

Es presenteix que els comentaris que fas tenen una filosofia comuna i unes idees de fons compartides. Perquè no intentes exposar-les al marge de cap autor?

7:52 p. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home